Ne bomo tolerirali napada na naše člane in ne bomo tolerirali napada na Sindikat Žerjavistov Pomorskih Dejavnosti Luke Koper. Gre za napad na delavske in človekove pravice, zato pozivamo članstvo, naše simpatizerje ter vse pravične in dobre ljudi, da strnemo vrste in se združimo v skupnem boju proti izkoriščevalcem delavcev!

V sredo zjutraj sta naša dva člana zaposlena pri družbi Piloti Koper, d. o. o., prejela obvestilo o postopku pred izredno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi. Vodstvo podjetja družbe Piloti Koper, d. o. o., kljub doseženemu stavkovnemu dogovoru aprila lani, nadaljuje z represijo, mobingom, šikaniranjem in izživljanjem nad zaposlenimi v družbi. Na udaru sta dolgoletna zaposlena in naša člana, ki sta med prvimi začela opozarjati na nevzdržne razmere v družbi, za kar sta sedaj kaznovana z grožnjo izredne odpovedi o zaposlitvi. To je le pika na i večletnemu ustrahovanju delavcev, ki je eskaliralo čim so se opogumljeni delavci sindikalno organizirali.

Maurizio – pilot in Arijan – voditelj pilotskega čolna, sta odlična delavca in strokovnjaka na svojem področju, hkrati pa tudi neomajna borca za delavske pravice. Ob tem se moramo spomniti, da je bil celoten stavkovni odbor Sindikata žerjavistov pomorskih dejavnosti Luke Koper v postopku izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi zaradi uveljavljanja boljših pogojev dela in plačil v stavki leta 2011 v Luka Koper. To se zdaj dogaja našima pilotoma: odpovedi pogodb ne le, da sta nezakoniti, sta maščevalna represija za ustrahovanje vseh sindikalistov in delavcev, ki si upajo postaviti po robu samopašnim in izkoriščevalskim diktatorjem. Piloti Koper niso direktorica, prokurist ter pravnica, ampak zaposleni, ki svoje pogosto nevarno delo, opravljajo z največjo odgovornostjo in skrbnostjo, tudi takrat ko direktorica, prokurist in pravnica “spijo”.