V želji, da smo dejansko slišani in naše pravice iz delovnopravne zakonodaje uslišane smo bili prisiljeni vzeti stvari v svoje roke.
Dovolj nam je bilo leta in leta preblagega in neučinkovitega zastopanja s strani podružnic sindikalnih central. Nič in nihče ne more zastopati interesa zaposlenih tako dobro in pristno kot zaposleni sami. In prav ta zadnji stavek je bil naše skupno vodilo in nam je vlivalo up, da dejansko moramo nekaj narediti v tej smeri.
Ustanovili smo leta 2007 sindikat žerjavistov pomorskih dejavnosti, sestavili statut in ga predali na UE Koper.
Prvi uradni korak je bil narejen, bili pa smo polni želje po delovanju in borbi za naše skupne pravice. Že na začetku je bilo poleg večine žerjavistov tudi nekaj drugih poklicnih skupin kot so: varnostniki, strojevodje, premikači, strojniki! Za nastop pred delodajalcem in pravico zastopanja zaposlenih smo potrebovali reprezentativnost, ker smo bili novoustanovljeni sindikat tega nismo imeli. Seveda slednjo smo pridobili preko sindikalne centrale Alternativa.
In pripravljeni smo bili na sindikalne izzive tudi uradno in to seveda v usodi lastnih rok.
Na samem začetku je bilo veliko strahu pred nevednostjo kako se bodo stvari odvijale ampak že prvi številni vpisi so pokazali, da smo na pravi poti in da delamo prave stvari.
Takšen odziv sodelavcev k včlanjevanju v sindikat nam je pomenil največ kar lahko pomeni mladi organizaciji, ko rabi podporo, da deluje dobro in učinkovito.
Takšna pripadnost in delovanje je naraščala vse do danes in verjamemo, da bo tako tudi v bodoče.
Glavno vodilo sindikata je transparentnost in poštenost do vseh poklicnih skupin, ki so v sindikatu. Pa tudi formiranost sindikata in njegovo vodenje in delovanje je edinstveno v Sloveniji in za razliko od drugih organizacij nimamo predsednika ampak imamo 25 članski upravni odbor, ki sindikat upravlja, glasuje za in proti in prinaša odločitve in izvršni odbor, ki ga sestavlja pet članov in nimajo pravice glasovanja, ki pa izvršuje z večino izglasovane odločitve upravnega odbora.