Nadzorni svet Luke Koper je v četrtek, 30. 11. 2023 imenoval manjkajoča člana uprave. Predsednici uprave Nevenki Kržan in našemu delavskemu direktorju – članu uprave Vojku Rotarju se bosta s 1. 1. 2024 pridružila Gregor Belič (dolgoletni vodja Terminala za avtomobile in RO-RO v Luki Koper) in Gorazd Jamnik. Slednji prihaja iz Zavarovalnice Triglav, pred tem pa je bil že dvakrat zaposlen v Luki Koper, nazadnje kot vodja finančne in računovodske službe v letih 2011-2014 (tudi za čas stavke SŽPD).

Postopek izbire in imenovanja dveh novih članov uprave ni potekal brez zapletov. Pri tem so naši delavski nadzorniki zaznali poskus vpliva omrežij iz ozadja na državne nadzornike z namenom imenovanja dveh očitno nastavljenih kandidatov z vprašljivimi pogoji za izpolnjevanje kriterijev za člana Uprave Luke Koper. Pri neizbranem kandidatu so uporabili argument, da če je dober za Nemce, je dober tudi za Luko. Očitno se noben ni spomnil, da so prav Nemci s Hartmutom Mehdornom skupaj z domačimi izdajalci leta 2010 poskusili spraviti Luko Koper v namišljen holding, ki bi ga kupil nemški logist Schenker.

Ob intenzivnem zavzemanju naših delavskih nadzornikov je uspeh teh omrežij bil le polovičen, imenovan je samo Gorazd Jamnik. A je že sedaj jasno, da je Luka Koper ponovno postala tarča “višjih”, nepoštenih interesov, ki ob morebitni prodaji lahko ogrozijo naša delovna mesta.

V Sindikatu žerjavistov pomorskih dejavnosti Luke Koper zato napovedujemo budno spremljanje vsakega koraka “omrežja” družine Jamnik v Luki Koper, ki je tudi v naših krajih znano kot grobar številnih podjetij in dejavnosti (Cimos, hotelirstvo, itd.). Tudi nam v Luki Koper je leta 2011 Gorazdov stric Tomaž Martin Jamnik (tedanji član Uprave Luke Koper) poizkusil škodovati z IPS-izacijo celotne operative, kar smo uspešno preprečili z osemdnevno stavko.

Delavski boj se nikoli ne konča!