Včeraj je 44 poslancev izdalo nacionalni interes in slovensko suverenost. Z glasovanjem PROTI noveli Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača – Koper so utrdili možnost ropanja in lomastenja po prepomembni državni infrastrukturi kot sta drugi tir in Luka Koper.

Izpostavljamo poslance, ki jih že zaradi navezanosti na Primorsko oziroma Istro posebej obsojamo izdaje.

Izolana Gregor Perič (Stranka SMC) in Branko Simonovič (DeSUS – Demokratična stranka upokojencev Slovenije) ter v Žusterno priseljeni Zmago Jelinčič Plemeniti (SNS) hočejo našo primorsko zemljo dati Madžarom!

Perič in Simonovič, ki sta pred leti iz ribiškega kraja odšla v Ljubljano s polnimi usti zaščite interesov Istre in njenih prebivalcev, delavcev, kmetov, podjetnikov, upokojencev, sta se le še enkrat več izkazala kot brezhrbteničnika, ki kimajoče zalezujeta njun edini cilj: ohranitev udobnega fotelja v slovenskem parlamentu.

Jelinčič se je 28. junija 2016 udeležil velikega protesta “Luke ne damo!” v organizaciji Civilna fronta Vstala Primorska – Vstani Slovenija! Ob zbiranju pred upravno stavbo Luke Koper je zelo ognjevito besedičil: “Gre za nacionalni interes, gre za to, da nam hočejo ukrast’ biser, ki je tukajle v Kopru! Gre za neskončno svinjarijo, ki jo dela slovenska vlada! ”(https://youtu.be/OvA7BqlSjfw?t=799 na 13 min in 33 s celotna izjava). Izgleda, da je njegov nacionalni interes sedaj madžarski nacionalni interes.

Poslanec italijanske narodne manjšine Žiža Felice se seje Državnega zbora ni udeležil. Očitno mu tematika ni dovolj pomembna.Iz Sindikat Žerjavistov Pomorskih Dejavnosti Luke Koper čestitamo zavednim domoljubom, ki so se opredelili proti izdaji in podprli novelo zakona:Matej T. Vatovec (Levica), Meira Hot (Socialni demokrati (SD), Brane Golubović (Stranka LMŠ) in Vojko Starović (SAB – Stranka Alenke Bratušek)!