OBSOJAMO nezakonite ukrepe uprave Zavarovalnice Triglav, ki so direkten napad na sindikalno delovanje, na vse sindikate in njihove člane, pa tudi na vse delavce in njihove družine.

OBSOJAMO maščevalno represijo, s katero se ustrahuje neutrudljivega aktivista ter borca za delavske in človekove pravice, ki počne tisto, kar bi moral početi vsak zavedni državljan.

OBSOJAMO diktatorsko samopašnost državnega podjetja, ki delavce obravnava kot drhal in ki se obnaša kot najbolj podel kapitalist.

OBSOJAMO škodljivo ravnanje kvazi menedžerjev, ki ne sramotijo le največje slovenske zavarovalnice, ampak tudi celotno Slovenijo in njene prebivalce.

OBSOJAMO primitivno obnašanje določenih odgovornih oseb v Zavarovalnici Triglav, katerih dejanja so nas porinila v banana republiko, kjer ne veljajo mednarodne konvencije, Listina človekovih pravic, Ustava in zakoni RS, ki zagotavljajo pravico do svobodnega sindikalnega združevanja in delovanja.

POZIVAMO sindikalne organizacije, da stopimo skupaj in z ramo ob rami zaščitimo tovariša, ki se upa nesebično izpostaviti in je zato tarča nizkih udarcev. Solidarnost sindikatov se prepozna v odnosu do naših najbolj ranljivih članov!

POZIVAMO vse delavce, da se uprejo vsakodnevemu ponižanju in se povežejo v močno fronto! Naše pravice se branijo pri vsakem posamezniku, kajti danes Mile Zukić, jutri pa kdorkoli od nas!

POZIVAMO vse svobodomiselne ljudi, da skupaj obranimo pravice za katere so nekoč delavci umirali na ulicah! Da se prepreči podla umazanija, ki se v samooklicani civilizirani Sloveniji ne bi smela zgoditi, in da se ne bo nikoli več ponovila!

Izvršni odbor SŽPD

V vednost:
– mediji
– sindikati

— z osebami Mile Zukić in Zavarovalnica Triglav