V Sindikatu Žerjavistov Pomorskih Dejavnosti Luke Koper (SŽPD) izražamo polno podporo Sindikatu Poštnih Delavcev KS90 in predsedniku Saši Gržiniču v prizadevanjih za ohranitev in polno uveljavitev obstoječih pravic iz delovnega razmerja ter za pridobitev novih, ki bodo omogočale dostojnejše delo.

Enostransko spreminjanje kolektivne pogodbe in nižanje osnovnih pravic iz delovnega razmerja v času ugodne gospodarske rasti v Republiki Sloveniji, je nedopustno in ponižujoče za delavce v katerikoli panogi, še posebej pa v dobičkonosnih družbah v državni lasti.
Grožnja z odpovedjo predsedniku sindikata Saši Gržiniču je moralno sprevrženo dejanje uprave Pošte Slovenije, ki na nezakonit in neustaven način onemogoča delovanje sindikata. Saša Gržinič je zgled pravega sindikalista, ki je opozoril na sprenevedanje delodajalca pri zagotavljanju pogojev varnega dela, s čimer si je prislužil maščevanje uprave.

V boju za zaščito pravic poštnih delavcev in sindikalnega zaupnika Saše Gržiniča se vam bomo pridružili člani Sindikata pomorskih dejavnosti Luke Koper. Čas je, da sindikati strnemo vrste in odločno nastopimo proti divjanju kapitala za vsako ceno! Čas je za delavsko enotnost in solidarnost!