Luka Koper je očitno tako zaželjen plen, da tistih, ki z njim upravljajo, ni sram posegati niti po najbolj podlih in primitivnih metodah odstranjevanja vseh, ki jih ovirajo v zlih namerah. Nameravana odpoved pogodbe o zaposlitvi Mladen Jovičić, predstavniku Sindikat Žerjavistov Pomorskih Dejavnosti Luke Koper in delavskemu nadzorniku, je tretji napad na naše okno v svet: najprej so leteli državni nadzorniki, potem uprava, zdaj je tarča sindikat. Odpoved pogodbe ne samo, da je nezakonita, je maščevalna represija za ustrahovanje vseh sindikalistov in delavcev, ki si upajo postaviti po robu samopašnim diktatorjem, ki se izdajajo za voditelje, v resnici pa so le marionete v rokah velekapitala.

Ti uzurpatorji premoženja državljanov in brezkrvni škodljivi pajaci brez vretenca pokončnosti so brez razmisleka pripravljeni prodati naša podjetja. Z namišljenimi finančnimi opravičili, ki jih vključijo v najpomembnejši državni infrastrukturni projekt, kličejo na pomoč tudi tujce. Na obisku v Luki Koper je madžarska delegacija, in istočasno pride na dan namera o nezakoniti odpovedi pogodbe o zaposlitvi sindikalistu. Naključje? Nikakor, za prišleke se trudijo pripraviti teren, očiščen vseh, ki so eden od branikov državne suverenosti in avtonomije, kar je pravzaprav sramota za državo: le-ta in podjetja v večinski državni lasti so prva poklicana, da se zavzemajo za osnovne civilizacijske dosežke, med katere spada tudi sindikalno delovanje in povezovanje. A namesto sodelovanja z delavci, ki so zaslužni za odlične rezultate podjetja in ki ves čas opozarjajo, da je potrebno reševati tudi sistemski (!) problem IPS-delavcev kar je bil tudi eden od vzrokov, da je bivša uprava pripravila načrt njihovega zaposlovanja, namesto dialoga, da bi družba še naprej dobro delala, so se očitno odločili za napad. IPS-delavci kar naenkrat niso več pomembni, še več, izkazala se je brutalna resnica, da so bili izkoriščani le še enkrat več izkoriščeni za namene odstranjevanja nepokornih, potihnili so lažnivi jeziki, ki so zavajali z možnostjo njihovega zaposlovanja, izbruhnila pa je namera o nezakoniti odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Ta je lahko tudi predmet kazenske ovadbe, kar povzroča posredno in neposredno nepopravljivo škodo ugledu mednarodno renomiranega podjetja, ki nam ga zavida marsikdo, s tem pa je oškodovano tudi naše skupno premoženje. Uprava ni v sedlu niti še en mesec, pa že razmišlja o odpovedih namesto o rešitvah t. i. tveganj, zaradi katerih je morala spakirati njena predhodnica.

POZIVAMO ZATO PREDSEDNIKA UPRAVE LUKE KOPER IN VSE ČLANE UPRAVE IN NADZORNEGA SVETA, DA SE JAVNO IZREČEJO ALI SO NA STRANI AVTONOMIJE IN SUVERENOSTI DRŽAVE, ALI SO NA STRANI DRUŽBE LUKA KOPER, D. D. IN S TEM TUDI NA STRANI DELAVCEV, ALI PA SO NA STRANI IZDAJALCEV LJUDSTVA IN DRŽAVE!