Na Sindikat žerjavistov pomorskih dejavnosti Luke Koper (SŽPD) se je usul plaz pritožb in izrazov zaskrbljenosti članic in članov SŽPD iz sežanske hčerinske družbe Adria Terminali. Enotno mnenje vseh je, da brutalno kadrovanje v zadnjih mesecih in menjava direktorja čez noč predstavljajo veliko tveganje za finančno poslovanje in razvoj Adria Terminalov, ki so se posebej v zadnjih dveh letih organizacijsko in poslovno dobro razvijali. Ob tem so se tudi odnosi med zaposlenimi in vodstvom občutno izboljšali ter dosegli zavidljivo raven.

SŽPD budno spremlja dogajanje v Sežani, saj je ohranjanje stabilnega poslovanja pogoj za ohranitev obstoječih in razvoj novih delovnih mest. Nerazumljivi kadrovski in poslovni prijemi so preizkušen recept ustvarjalcev izrednih razmer, ki jih v Luki Koper in hčerinskih družbah že dobro poznamo iz preteklosti. Na rezultate takih početij, ki so nas pred 15 leti v obdobju zloglasne “Časarjeve uprave” skorajda pahnili v bankrot, imamo vsi še žive spomine in nezaceljene rane. Naenkrat imamo pa kar tri operativne vodje in enega direktorja v kolektivu s 27 zaposlenimi, kar je kot posipanje soli na te rane. Tako vodstveno strukturo ima v Luki Koper Kontejnerski terminal s približno 700 zaposlenimi in 24 urnim delom vse dni v letu.

Članice in člane SŽPD iz Adria Terminalov pozivamo k prijavi ali sporočanju o vseh sumljivih kadrovskih ali drugih poslovnih dogodkih, saj bomo le tako lahko pravočasno ukrepali pred morebitnimi aktivnostmi, ki bi lahko oslabile poslovanje družbe in s tem ogrozile delovna mesta. Kot vsi vemo, so se Adria Terminali danes razvili v dobro in konkurenčno podjetje, predvsem na ramenih delavcev, ki so s predanostjo, potrpljenjem in požrtvovalnostjo ustvarili pogoje, da odlično posluje in se razvija. Nobeno podjetje ne sme postati drago parkirišče za “zaslužne” ali poligon za menedžerske eksperimente!

SŽPD bo v primeru ogroženosti delavcev uporabil vsa legitimna sredstva in druge industrijske akcije za zaščito delovnih mest in podjetja samega!

Izvršni odbor SŽPD