Komentar Sindikata žerjavistov p.d. – Luka Koper na Sklep mestnega sveta MO Koper o nestrinjanju s širitvijo 1. pomola v Luki Koper od 3.dec.2015
Najprej smatramo, da je zgrešen napis v časopisih, da MOK nasprotuje širjenju prvega pomola.
Zgodba je usmerjena v problematiko nepravične razdelitve denarja, ki ga Luka Koper plačuje lokalnim občinam in tukaj ne moremo oporekati MOKu, ki si prizadeva za bolj pravično in po vplivih pristanišča bolj sorazmerno porazdelitev denarja.
V tej neprijetni predstavi nam ni jasna vloga povprečne politične karieristke iz SDS, ki je za svojo lagodno življenje pripravljena ogroziti in uničiti skoraj edino, kar Koper, Primorska in Slovenija še zdravega in obetavnega imamo. Oblikovati predloge v katerih tako plehko manipulira usode tisočih ljudi zaposlenih ali soodvisnih od Luke Koper je nezaslišano brezčutno. Načrt podaljšanja prvega pomola je že dolgo znan, torej kje je skrbnica vplivov bila do zdaj.
Opozarjamo vse prebivalce, da je včerajšnje dogajanje na občinskem svetu MOK samo posledica načrtnega zatiranja razvoja, ne samo Luke Koper, ampak tudi celotne Slovenije s strani izdajalcev v parlamentu. Luko Koper se namenoma spravlja na kolena; nabijanje 4 krat prevelike cene preprečuje gradnjo 2.tira; progo v Italijo, ki bi jo Luka lahko plačala sama, ne dovolijo, ker to ni državni interes; s kamioni pa ne bomo mogli voziti tovora, ker so z ropanjem MOK dosegli, da le ta ne bo izdala nobenih soglasij, torej niti za nove kamionske vhode. Ko vam to sporočamo se Cerar in Gašperšič (ali ste že kdaj slišali ministra, ki že cel mandat samo zanika in opravičuje nezmožnost za vse kar ima v resorju) verjetno smejita kako imamo prav.

Ljudstvo zbudi se!
SŽPD

http://www.primorske.si/Novice/Istra/Nagajanje-Luki-ali-scitenje-interesov-obcine